Hälsa och träning

Hälsa och träning är två viktiga ingredienser för att leva ett sunt och hälsosamt liv. Hälsa och träning ger en inte bara en sundare och hälsosammare kropp utan man mår verkligen bra utav att röra på sig. Hälsa och träning kan till och med motverka depressioner. För barn och ungdomar är det extra viktigt med hälsa och träning, genom att träna så koncentrerar man sig bättre och kan på så vis prestera bättre i skolan Hälsa och träning kan även vara bra på längre sikt då det håller musklerna i rörelse och man får lättare att röra på sig när man blir äldre samt motverkar risken för skador.

Hälsa och träning är även bra för att öka blodcirkulationen och kan råda bot på trötthet och huvudvärk. Dessutom kan hälsa och träning motverka högt blodtryck, detta genom att man till exempel motionerar minst 30 minuter varje dag.  Hälsa och träning behöver dock inte enbart betyda promenader utan innefattar all form av träning. Så även om man spelar hockey, går på zumba-pass eller går lydnadskurs med sin hund så är det en form av hälsa och träning. För att man ska utöva träningen regelbundet så gäller det att man hittar något som man tycker är roligt. På så vis blir träningen automatiskt rolig att utföra och man riskerar inte att tröttna efter någon vecka. Man brukar nämligen säga att motion är en färskvara och detta är något som stämmer. Bara för att man som ung brukade tävlingssimma så betyder inte det att man 30 år senare har kvar den kondition som man hade som ung. Även muskler är något som kan försvinna om man inte regelbundet tränar.

Motion är nämligen något som alla behöver, inte bara de som försöker gå ner i vikt. För bara för att man inte är överviktig så betyder inte det att man är sund eller mår bra utan alla människor behöver vara ute i naturen och röra på sig. Och muskler väger faktiskt mer än fett så även om de som tränar regelbundet väger lite mer behöver inte detta betyda att de är ohälsosamma, snarare tvärtom. Börjar man dessutom träna är det lättare att hålla en hälsosam livsstil i övrigt. Man känner sig så pass fräscht att sötsuget oftast brukar försvinna och istället för att köpa ett kilo lösgodis till lördagskvällen så väljer man hellre en nyttig fruktsallad eller att träna på gymmet i några timmar.