Kartonger till packning och flytt

Kartonger är något många av oss kommer i kontakt med dagligen, eller åtminstone varje vecka, kanske varje månad. De är ett vanligt inslag i vår vardag. Vi får kartonger till skorna vi köper, vi behöver kartong när vi ska packa ned saker, när vi vill få ordning i våra hem, när vi ska flytta och när vi ska ge bort någonting. Lådorna är praktiska och kan användas till mycket här i livet. Varför är då kartonger så mycket bättre än andra typer av förvaringslösningar?

Kartonger för flyttKartonger har många fördelar i vårt samhälle. De är för det första mer praktiska än lådor i andra material tack vare sin låga vikt. Med kartonger kan vi skicka post billigare och säkrare än med andra material. Kartonger i wellpapp har väldigt låg vikt även när de är stora. Trots sitt relativt tunna yttre är de slitstarka och tål stötarna som uppstår när de släpps ned i en brevlåda och åker postbil. De klarar också att bära tunga vikter, till exempel från böcker och datorer, trots att de är tunna och lätta.

Postkartonger finns i många olika storlekar, för att alla typer av produkter ska få plats. Det är dock viktigt att se till att produkten inte skadas under transporten från mottagaren till sändaren. Kartonger skyddar produkten från yttre stötar, men inte från att åka runt inuti den låda den skickas i. Till det finns annat emballage.

Wellpapp på rulle är ett bra sätt att skydda ömtåliga produkter från skador. Wellpapp lindas runt föremålen, liksom packpapper. Materialen lindas runt och skyddar exempelvis porslin. För att skydda föremålen ytterligare medan de ligger i kartonger kan man använda sig av emballage plast, till exempel packchips, som strös runt omkring föremålet. Packchipsen fungerar som en bädd i kartongen för föremålet. Bubbelplast kan antingen lindas runt ett föremål eller läggas som mjuk sköld runt om, medan packmaterial frigolit används framför allt för att hålla fast exempelvis datorer.

Kartonger används inte bara som emballage vid postförsändelser. Vem kan flytta utan en flyttkartong? Inte många. Flyttkartonger är större, men lika nödvändiga för människan i dagens samhälle och packpapper och andra emballage kan vara lika nödvändiga vid en flytt. Kartonger används också när något bara behöver packas ned för att förvaras. Det bästa av allt är ändå att kartonger kan förvaras smidigt när de inte används, till skillnad från andra saker i vardagen. Det är bara att vika ihop dem!